Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 5S

Η Apple αυτή την φορά "εξέπληξε" (γνωρίζαμε σχεδόν τα πάντα για τις... συσκευές από σχετικές διαρροές) ανακοινώνοντας δύο νέα iPhone.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει η κυκλοφορία του iPhone 5, αφού επί της ουσίας διαθέτει ακριβώς ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες με το iPhone 5C.

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε την ναυαρχίδα της, iPhone 5S, που εμφανισιακά, με ελάχιστες εξαιρέσεις μοιάζει σαν δύο σταγόνες νερό με τον προκάτοχο του, iPhone 5, αν και αυτό, σύμφωνα με την πάγια τακτική της εταιρείας, ήταν αναμενόμενο. Περιμέναμε ωστόσο σημαντικές αλλαγές στον τομέα του hardware, όπως και έγινε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, ξεκινώντας από την εμφάνιση και την αισθητική.

Το νέο iPhone 5S έχει ακριβώς το ίδιο σασί με τον προκάτοχο του, και παρόμοιο φινίρισμα. Οι διαστάσεις, και η οθόνη είναι επίσης όμοια, ενώ και η αισθητική παραμένει απαράλλαχτη, αν και η μαύρη έκδοση, έχει πολύ πιο ανοιχτό σε χρώμα φινίρισμα στα σημεία που βρίσκεται το μέταλλο και ονομάζεται πια Space Grey. Θα κυκλοφορήσει επίσης σε λευκό (White) και σε σαμπανιζέ/ χρυσή απόχρωση (Gold). Το νέο iPhone 5S έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το 5άρι (7,6 χιλιοστά πάχος) και η οθόνη LED-backlit LCD-IPS που η Apple ονομάζει Retina έχει διαγώνιο 4 ίντσες υποστηρίζοντας ανάλυση 1160 x 640 pixels (326ppi).

Η μπροστινή κάμερα Facetime HD παραμένει όμοια σε ανάλυση (1,9 Megapixels) αλλά διαθέτει αναβαθμισμένο αισθητήρα Back Side Illumination (BSI). Το ίδιο συμβαίνει σε επίπεδο ανάλυσης και με την οπίσθια κάμερα iSight, που παραμένει στα 8.0Megapixels, ωστόσο έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις. Για παράδειγμα, διαθέτει έξι οπτικά στοιχεία στον φακό (f/2.2), μεγαλύτερου μεγέθους pixels στον αισθητήρα (1.5μm) για να λαμβάνουν περισσότερο φως και να έχει καλύτερη απόδοση η κάμερα σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, ενώ η κάμερα συνοδεύεται από ένα διπλό LED flash που η Apple ονομάζει, True Tone. Πρόκειται για ένα "έξυπνο φλας" το οποίο σε συνδυασμό με το λογισμικό και τους αισθητήρες, μπορεί και προσαρμόζει τον φωτισμό του (αποτελείται από ένα υποκίτρινο και ένα κόκκινης απόχρωσης LED) ανάλογα τις συνθήκες, για να βελτιώσει το αποτέλεσμα που αφορά στους τόνους χρώματος της επιδερμίδας. Η κάμερα επίσης εξοπλίζεται με αυτόματο σταθεροποιητή εικόνας και έχει burst mode 10 λήψεων αλλά και λειτουργία Slo Mo, για αργής κίνησης video στα 720p με 120fps.

Το πλέον ωστόσο εντυπωσιακό στοιχείο που διαφοροποιεί το iPhone 5S από τον ανταγωνισμό είναι ο αναγνώστης δαχτυλικού αποτυπώματος που φιλοξενείται από το home button, που έχει πια διπλό ρόλο. Πρόκειται για ένα ασημί δαχτύλιο με ένα αισθητήρα πάνω από 500ppi που καλύπτεται από κρύσταλλο ζαφείρι - σαν αυτό που προστατεύει τον φακό της κάμερας - και εφόσον το θέλει ο χρήστης μπορεί να αντικαταστήσει το passcode. Επίσης προσφέρει δυνατότητα ασφαλών online αγορών από τα App Store και iTunes Store της Apple. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ονομάζεται Touch ID.

Στο εσωτερικό, υπάρχει και η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το iPhone 5. Η Apple έχει προσαρμόσει ένα νέο SoC με την ονομασία A7, που διαθέτει δύο πυρήνες, αλλά είναι 64-bit, και υποστηρίζεται από το iOS 7. Πρόκειται για ένα διπύρηνο chip με συχνότητα λειτουργίας 1,3GHz που συνοδεύεται από 1GB RAM LPDDR3 χαμηλής κατανάλωσης.

Δίπλα στο A7 SoC υπάρχει ένας συνεπεξεργαστής με την ονομασία M7, ο οποίος αναλαμβάνει όλους τους υπολογισμούς που αφορούν στους αισθητήρες κίνησης. Χάρη σε αυτό το chip εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι από τον A7 που μπορεί να αφεθεί σε άλλου τύπου υπολογισμούς. Το νέο M7 chip θα ενεργοποιήσει μία νέα κατηγορία εφαρμογών (άθληση κ.α) ενώ θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την λειτουργία νέων wearable devices που περιμένουμε να ανακοινώσει η εταιρεία μέσα στην ερχόμενη χρονιά.

Το νέο iPhone 5S θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 16GB, 32GB και 64GB με κόστος €699, €799 και €899 αντίστοιχα (τιμές Γερμανίας).


koulas199

Απλά τέλειο...

Παιδιά κανένα review θα βγει από το Ghz για το iPhone 5S ??

voltmod

Ναι

Ναι Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 23 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top