Poker for Dummies PC Review

Featured Review

Αν και παιχνίδια Πόκερ σε υπολογιστές υπάρχουν εδώ και δεκαετίες  –μερικά τα είχαμε γνωρίσει ήδη από το ’80 μέσω των 8-bit Strip Poker!-, οι τύποι πίσω από τη διάσημη σειρά βιβλίων “for Dummies” αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν και να χρησιμοποιήσουν την  εμπειρία τους ώστε να δημιουργήσουν έναν οδηγό Πόκερ για αρχάριους στη μορφή του computer game. Ήδη πριν μερικά χρόνια είχαν κυκλοφορήσει και το βιβλίο με τίτλο Poker for Dummies.

 
Όπως γίνεται συνήθως στα “for Dummies”, το παιχνίδι (προ)ϋποθέτει ότι ο παίκτης δεν γνωρίζει τίποτα γύρω από το Πόκερ. Αυτό σημαίνει πως όσοι βρίσκονται σε κάποιο επίπεδο ανώτερο του αρχάριου θα βαρεθούν τα μαθήματα σχεδόν αμέσως. Όσοι δεν έχουν ξαναπαίξει κάποιο από τα τρία πιο διαδεδομένα είδη Πόκερ, θα επωφεληθούν από την απλότητα και την αναλυτική του διδασκαλία. Τα τρία είδη που περιλαμβάνονται είναι τα Texas Hold ’em, Omaha και 7 Card Stunt, δηλαδή αυτά που υπάρχουν πάντα και στα  online casino.
 
Μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του Πόκερ.
 
Το game ξεκινάει εξηγώντας κάθε βαρετή λεπτομέρεια γύρω από το Πόκερ, από τα χαρτιά στην τράπουλα και τους συνδυασμούς τους, τον τρόπο που μοιράζονται, την ορολογία, μέχρι και τη σημασία της θέσης του κάθε παίκτη σε σχέση με τον Dealer. Όλα αυτά μέσα από περίπου 100+ στατικές οθόνες χωρισμένες σε αρκετά κεφάλαια. Σε λιγότερο από 2 ώρες θα έχετε μάθει τα βασικά του Πόκερ και θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι τα Quiz. Εδώ θα επιθυμούσαμε λιγότερη δόση χιούμορ. Αφού ολοκληρώσετε μαθήματα και Quiz είναι πλέον ώρα να πάτε στο ίδιο το παιχνίδι.
 
Τα γραφικά του είναι σε επίπεδο 8-bit αλλά τουλάχιστον προετοιμάζουν τον παίκτη για τα online παιχνίδια.
 
Και στο παιχνίδι μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα τρία βασικά είδη Πόκερ. Και στις τρεις περιπτώσεις τα γραφικά και ο τρόπος χειρισμού παραμένουν ίδια. Δυστυχώς η εμπειρία του Πόκερ που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων σας είναι μέτρια, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θα συναντήσετε παίζοντας με πραγματικούς ανθρώπους, και δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα καλύτερα εμπορικά παιχνίδια Πόκερ.
Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει σε γενικές γραμμές τις αναμενόμενες αποφάσεις, όμως μερικές φορές κάνει αδικαιολόγητες κινήσεις, όπως για παράδειγμα να ακολουθεί το ποντάρισμα του παίκτη ακόμα κι αν δεν διαφαίνονται πιθανότητες νίκης. Δυστυχώς το Poker for Dummies δεν διαθέτει online multiplayer. Όμως το πραγματικό πρόβλημα του προγράμματος είναι πως αποτελεί περισσότερο έναν οδηγό εκμάθησης –πράγμα που δεν έκρυψαν ποτέ οι δημιουργοί του- παρά ένα αξιόλογο παιχνίδι Πόκερ και αυτό μειώνει πολύ τη διάρκεια ζωής του. 
 
Τα Quiz είναι μία ευχάριστη αλλά μάλλον πρόχειρη προσθήκη στο παιχνίδι.
 
Odds Calculator
Σίγουρα το καλύτερο χαρακτηριστικό του Poker for Dummies είναι το ενσωματωμένο υποπρόγραμμα με την ονομασία Odds Calculator. Όπως τα περισσότερα παιχνίδια με χαρτιά έτσι και το Πόκερ είναι παιχνίδι στο οποίο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τους νόμους των πιθανοτήτων για να αποφασίσει την επόμενη κίνησή του. Ο “υπολογιστής πιθανοτήτων” είναι μία αυτόνομη επιλογή όπου ανάλογα με τα αρχικά φύλλα και κάθε επόμενο φύλλο μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο ποιες πιθανότητες θα είχατε ανά πάσα στιγμή να κερδίσετε τη συγκεκριμένη παρτίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα 3 είδη Πόκερ του παιχνιδιού επιτρέποντας στον παίκτη να διαλέγει κατά βούληση τα χαρτιά που θα υπολογιστούν.
 
Ο Odds calculator είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού.
 
Τεχνική άποψη
Τίποτα το ιδιαίτερο και τίποτα που δεν θα μπορούσε να συνθέσει ένας πρωτοετής σχολής προγραμματισμού video games. Αποτελείται από στατικές οθόνες και το animation είναι ελάχιστο καθώς περιορίζεται κυρίως στο μοίρασμα των φύλλων. Τα γραφικά είναι σε ανεκτό επίπεδο για… εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά σε πολύ χαμηλό γενικά για την εποχή μας. Από την άλλη τα απλά 2D γραφικά έχουν και ένα θετικό: σας προετοιμάζουν για να παίξετε online poker, όπου τα γραφικά είναι κατά κανόνα  πολύ απλά και σε επίπεδο 2D. Την ίδια στιγμή το μουσικό θέμα και τα ηχητικά εφέ είναι από αδιάφορα μέχρι κουραστικά.
 
Περισσότερο Πόκερ
Αν ψάχνετε περισσότερα παιχνίδια πόκερ για να εξασκηθείτε πάνω σε διαφορετικές AI ή αν είστε παίκτης Πόκερ με αρκετή εμπειρία, τότε θα πρέπει να ψάξετε κάπου αλλού, καθώς το  Poker for Dummies θα σας φανεί μέτριο και εξαιρετικά αδύναμο να συγκριθεί με τις πραγματικές συνθήκες ενός τραπεζιού Poker. Προτείνουμε λοιπόν να συνεχίσετε την… εκπαίδευσή σας με το εξαιρετικό Poker Academy Pro, το οποίο διαθέτει τους περισσότερους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τις περισσότερες επιλογές για να δημιουργήσετε ένα τραπέζι το οποίο θα προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με πραγματικό.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το World Series of Poker 2008 της Activision, που έχει  φτάσει επιτέλους σε ικανοποιητικό επίπεδο gameplay και ρεαλισμού τόσο στα γραφικά όσο και στις αντιδράσεις και τον τρόπο που παίζουν οι ελεγχόμενοι από τον υπολογιστή αντίπαλοι.
 
Το World Series of Poker 2008 της Activision είναι μάλλον το καλύτερο συνολικά παιχνίδι Πόκερ αυτή τη στιγμή.
 

61 Gigamarks


sofia_tsiamou

πω πω! απλά τέλειο! αν και

πω πω! απλά τέλειο! αν και ξέρω πόκερ θα το παίξω να δω τι έχει να πει, μπορεί να ανακαλύψω κάτι που αγνοούσα

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 23 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top