Νέο iPhone 4S από την Apple με... πτώση της μετοχής της!

Πολλές ήταν οι προσδοκίες, ειδικά των... fanboys της Apple, όσο αφορά στον διάδοχο του iPhone 4, ωστόσο μάλλον έπεσαν από τα σύννεφα! H Apple δεν παρουσίασε το iPhone 5, αλλά το iPhone 4S, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα iPhone 4, με... αναβαθμισμένο hardware.

Και αυτό γιατί ενσωματώνει τον γνωστό - από το iPad 2 - dual core επεξεργαστή A5 της Apple, ενσωματώνει κάμερα 8.0 Megapixels με δυνατότητα σύλληψης video 1080p και μερικές ακόμη αναβαθμίσεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Εχθές - περίπου στις 20:00 ώρα Ελλάδος - ο Tim Cook παρουσίασε τον διάδοχο του iPhone 4, με την... ευφάνταστη ονομασία iPhone 4S (S:Speed). Τα χαρακτηριστικά που δοαφοροποιούν το νέο smartphone της Apple είναι τα παρακάτω:

  • Η οθόνη είναι ακριβώς η ίδια Retina display που γνωρίσαμε στο iPhone 4, οπότε και δεν στεκόμαστε. Η αναλυτικότητα της, η φωτεινότητα της και η απόδοση είναι εκπληκτική, αλλά το μέγεθος της, μάλλον είναι ξεπερασμένο στις μέρες μας.
  • Διπύρηνος επεξεργαστής A5, που προσφέρει σχεδόν διπλάσια απόδοση από τον A4 του iPhone 4
  • Διπύρηνο υποσύστημα γραφικών με 7πλάσια απόδοση σε σχέση με αυτή του iPhone 4

  • Βελτιωμένη κάμερα στην "πλάτη" με αισθητήρα 8.0 Megapixels (ανάλυση 3264 x 2448 pixels), που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με 60% περισσότερα pixels σε σχέση με την κάμερα του iPhone 4 ενώ επιτρέπει την διέλευση έως και 73% περισσότερου φωτός, προσφέρει καλύτερη ομοιομορφία χρωμάτων, μεγαλύτερη χρωματική ακρίβεια, 30% καλύτερη οξύτητα χρωμάτων κ.α. Μερικά ακόμη χαρακτηριστικά της κάμερας είναι ότι παρουσιάζεται σημαντικά βελτιωμένη όσο αφορά στους φακούς (χρησιμοποιεί πέντε φακούς) με εύρος f:/2.4, διαθέτει σταθεροποιητή εικόνας, κάνει χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και φέρει λογισμικό μείωσης θορύβου ενώ για την σύλληψη μίας φωτογραφίας δεν απαιτείται περισσότερο από 1.1 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το iPhone 4S, το ταχύτερο smartphone στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς. Χάρη επίσης στην νέα εξελιγμένη κάμερα, είναι δυνατή η σύλληψη video ανάλυσης Full HD (1080p). Το iPhone 4S υποστηρίζει φυσικά το Facetime αλλά και το AirPlay Mirror, χάρη στο οποίο μπορούμε να βλέπουμε στην τηλεόραση μας, ότι παρακαλουθούμε στην οθόνη του iPhone ή του iPad, αρκεί βεβαίως να έχουμε εγκαταστήσει κάποια συσκευή που να υποστηρίζει το AirPlay, όπως για παράδειγμα η συσκευή Apple TV.

  • Βελτιωμένο σύστημα κεραιών (καλύτερη λήψη σήματος) αλλά και βελτιωμένη ταχύτητα download (14.4Mbps έναντι 7.2Mbps στο iPhone 4).
  • Υποστηρίζεται επιπλέον το πρότυπο Bluetooth 4.0.
  • Ένα νέο χαρακτηριστικό του iPhone 4S, είναι ο... βοηθός (assistant) που διαθέτει και έχει την ονομασία Siri. Ουσιαστικά πρόκειται για λογισμικό αναγνώρισης φωνής, με τη βοήθεια του οποίου το iPhone μπορεί να εκτελεί διάφορες εντολές. Για παράδειγμα, μπορεί ο χρήστης του iPhone να ρωτήσει και να αλλάβει απάντηση για τον καιρό, αν κάνει τις ερωτήσεις "Θα βρέξει σήμερα;", "Πως θα είναι ο καιρός σήμερα;" κ.α. Στο event, ο Siri ρωτήθηκε να βρει μάλιστα και ένα... ελληνικό εστιατόριο στο Palo Alto, παρουσιάζοντας μία λίστα με 14 τέτοια εστιατόρια!

Δείτε ένα σχετικό με τις δυνατότητες του Siri video:

Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε το σχετικό event της Apple, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Με συμβόλαιο, το iPhone 3GS θα προσφέρεται δωρεάν, το iPhone 4 8GB θα κοστίζει $99 ενώ οι τιμές για το νέο iPhone 4S των 16GB, 32GB και 64GB θα είναι $199, $299 και $399.

Και αυτά ήταν λίγο, πολύ τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 4S. Τίποτα το επαναστατικό, αλλά σίγουρα ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σχέση με το iPhone 4. Μάλιστα, πολλοί χαρακτηρίζουν ως φιάσκο, την παρουσίαση του iPhone 4S, αλλά μάλλον πρόκειται για κακοπροαίρετες... κριτικές, αφού η Apple, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που έκανε, όταν παρουσίασε το iPhone 3GS, το οποίο ακολούθησε του iPhone 3G. 

Να τονίσουμε ότι το νέο iPhone 4S θα πλαισιώσει σύντομα το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 5, στο οποίο έχουμε αναφερθεί εδώ.

Δείτε ένα σχετικό video με το iPhone 4S, το καλύτερο iPhone που κατασκεύασε ποτέ η εταιρεία:

Η μετοχή πάντως της Apple, κατέγραψε πτώση (από 0.85% έως 5%) μετά τη χθεσινή παρουσίαση, καθώς και των προμηθευτών της εταιρείας, όπως η Hon Hai (πτώση 0,6%), Foxconn (υποχώρησε κατά 2,9%) και Largan Precision (πτώση 2,9%). Γενικώς, οι επενδυτές δεν είδαν με καλό μάτι το νέο iPhone 4S και αυτό μάλλον, θα έχει αντίκτυπο στην εταιρεία που από ότι φαίνεται θα επισπεύσει την παρουσίαση του iPhone 5.


ninja

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα τα

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα τα sites αναφέρουν ότι είναι το ίδιο με το iPhone 4!!!???
Επειδή έχει την ίδια εμφάνιση???
Όλο το hardware έχει αλλάξει!!! Νέος CPU, νέο υποσύστημα γραφικών, περισσότερη η διάρκεια της μπαταρίας, καλύτερη κάμερα, νέο λογισμικό.
Είναι ένα σημαντικότατο upgrade!!! Είναι άλλο κινητό!!!

voltmod

Έχεις απόλυτο δίκιο. Το

Έχεις απόλυτο δίκιο. Το hardware είναι σημαντικά αναβαθμισμένο, αλλά ξέρεις που έχουν φάει το κόλλημα; Στην οθόνη. Επειδή κυκλοφορούν Android κινητά με 4άρες έως και 5άρες οθόνες, τα fanboys ειδικά που δεν θέλουν να τους τρίβουν τα Android κινητά με τις 5άρες σχεδόν οθόνες στην μούρη, ήθελαν την Apple να αυξήσει τις διαστάσεις της Retina και εκείνη δεν το έκανε, για αυτό έχει γίνει ο ντόρος.
Από την άλλη, φέτος θα παρουσιαστούν smartphones με... τετραπύρηνα τσιπάκια, και η Apple παραμένει με τον dual core...

ninja

Δεν έχεις αδικο για το

Δεν έχεις αδικο για το μέγεθος της οθόνης.
Αλλα μην ξεχνάμε ότι το μέγεθος δεν είναι το παν!!! Tongue
Είναι η μοναδική οθόνη στις 3.5 inch με ανάλυση 960x640!!!
Γι'αυτό πιστευω ότι η apple εαν δεν εχει να προσφέρει σε μεγαλύτερη οθόνη, τόσο μικρό βηματισμό κουκίδας ώστε να δώσει υψηλότερη ευκρινεια από τους υπόλοιπους κατασκευαστες, απλά δεν θα το κάνει.

voltmod

Μπορεί να προσφέρει Retina

Μπορεί να προσφέρει Retina display σε μεγαλύτερο μέγεθος... το πρόβλημα είναι η υποστηρίζομενη ανάλυση, οι προδιαγραφές των εφαρμογών για να υποστηρίζουν την υψηλότερη ανάλυση, το hardware να την "τρέξει" και άλλα...

voltmod

Με λίγα λόγια, το iPhone 5 θα

Με λίγα λόγια, το iPhone 5 θα έχει την οθόνη που θέλουν όλοι, αλλά για διάφορους λόγους δεν γινόταν να την προσφέρει τώρα. Είναι σίγουρο, ότι στην Apple γνώριζαν για το "κράξιμο" που θα πέσει, υπολόγισαν τις "απώλειες" και της βγήκε ο αριθμός στο κομπιουτεράκι θετικός. Από εκεί και πέρα, πάπαλα και σε όποιον αρέσει...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 180 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top